Chat with us, powered by LiveChat

Valgvake og våkenatt!

unspecified-3
Rød løper og gjennomgående amerikansk tema møtte elevene!
14971039_10153871288317455_2080558813_o
Langbord og grupper på tvers av klasser skaper godt miljø!

Lite ante vi om hvor populært dette arrangementet skulle bli! Opprinnelig hadde vi planlagt at de elevene som første meldte seg på skulle få være med på valgvake og overnatting på skolen. Da de digitale påmeldingen åpnet var det 150 veldig interesserte elever før vi fikk sukk for oss! Med en slik overveldende pågang tok vi beslutningen om å trå til skikkelig og åpne for alle som var interessert. Vi er opptatt av å være en inkluderende skole der hver eneste elev føler seg ivaretatt. Og vi vet i ettertid at mange er veldig glad for at de fikk være med. 

Rektor Grethe Nysveen forteller om valgvaken som ble arrangert tirsdag 8. november 2016 på Heltberg Private Gymnas i Oslo. En dato som det skulle vise seg vil gå inn i historiebøkene. Men hvem som skulle bli valgt til USAs neste president visste lærere og elever lite om da kvelden startet…

Da elevene ankom måtte alle gjennom en typisk amerikansk “Security check” før de kom inn til en kveld og natt med sosialt samvær på tvers av klasser, foredrag om utvikling av det amerikanske demokratiet og presidenter, amerikansk middag og cup cakes og quiz. Gjennom hele kvelden og natta ble det naturligvis også tv-sendinger på storskjerm fra NRK og CNN.

Elevene var eksemplariske, vi hadde en skikkelig fin kveld og natt sammen! avslutter Heltberg-rektoren Grethe Nysveen.

14956010_1590296137650959_4804644311029330532_n
Hvordan ble det moderne, demokratiske USA skapt? spør lektor Marie Lund Alveberg i sitt foredrag.

Not over yet
Fokus på presidentvalget er ikke over på Heltberg. Med Trump som valgvinner har mange av våre elever gitt uttrykk for bekymring for fremtiden. Denne bekymringene og dette engasjementet i internasjonal politikk anerkjenner vi naturligvis – og arbeid med temaet fortsetter i flere av våre samfunnsfag i tiden fremover.