Du er her: Heltberg  /  Aktuelt  /  Heltberg barne- og ungdomsskole blir en MOT-skole
28. oktober 2019

Heltberg barne- og ungdomsskole blir en MOT-skole

Heltberg har signert avtale med MOT

Vi ønsker å skape en skolekultur hvor alle er inkludert og derfor blir Heltberg barne- og ungdomsskole blir en MOT skole.

Skolen har nå signert avtale med MOT, og skal kjøre MOTs programmer Robust Ungdom og Skolen som samfunnsbygger. Rektor Hilde Dramdal har tro på at MOT vil gjøre en forskjell for ungdommene på Heltberg.

– Heltbergs visjon er å være den beste og mest fremtidsrettede skolen i Norge. Vi er en Montessoriskole, hvor vårt mål er å gjøre elevene til selvstendige individer, engasjerte og ansvarlige mennesker som arbeider for fred. MOT sitt oppdrag med å utvikle robust ungdom som inkluderer alle passer meget godt til vår filosofi.

Rektor Hilde Dramdal og regionleder for MOT Monica Gravdal viser frem avtalen. Foto.

Lett å implementere

MOTs program Robust Ungdom innebærer at ungdommene på Heltberg vil få 12 MOT-økter i løpet av ungdomsskolen, hvor de får styrket bevissthet og mot – til å leve, bry seg og si nei. Rektoren tror ikke det vil bli noe problem å få implementert disse 12 øktene i timeplanen.

– MOT-programmet er meget strukturert og funksjonelt oppbygd, så det er lett å implementere i en travel og hektisk skolehverdag, vi er stolte av Heltberg barne- og ungdomsskole blir en mot skole, sier Dramdal.

Som hånd i hanske

Regionleder i MOT, Monica Gravdal er veldig glad for at Heltberg velger å bruke MOT som verktøy på sin skole.

– Det er veldig spennende at en Montessoriskole også velger MOT. Visjonen til Helberg og MOT’s visjon passer som hånd i hanske. Velkommen til enda en Drammen-skole som skal bruke programmet Robust ungdom 12-16 i sin skole, sier Gravdal.

Du kan lese mer om MOTs arbeid og verdier her.