Du er her: Heltberg  /  Aktuelt  /  Ny rektor til HBU
6. mars 2020

Ny rektor til HBU

Ny rektor ved Heltberg barne- og ungdomsskole

Helene Dahman er tilsatt som ny rektor ved Heltberg barne- og ungdomsskole og vil tiltre i stillingen fra og med 1. august 2020. Helene var også rektor ved skolen i perioden 2016-2018 og vi er svært glade for å ha Helene tilbake på HBU.

Med lang fartstid i Akademiet og Heltberg har Helene solid erfaring og er en energisk, blid og positiv skoleleder med et brennende engasjement for utdanning. Det siste 1,5 året har hun arbeidet ved Åssiden Videregående Skole.

– Det siste 1,5 året på Åssiden videregående skole har gitt meg kompetanse jeg ikke ville vært foruten. Nå gleder jeg meg stort til å komme tilbake til Heltberg! Skolene i Akademiet- og Heltbergfamilien står i en særstilling i forhold til å organisere egen skolehverdagen.

Heltberg skal være en skole hvor elevene opplever at de eier sin egen opplæring, og samtidig får den støtten de trenger på veien til å nå sitt fulle potensiale. I en verden som stadig er i endring trenger vi skoler som utdanner elever for fremtiden. Og fremtiden trenger robuste, kreative og læringsvillige folk, fremtiden trenger Heltbergelever!

Portrettbilde av helene Dahlman. Foto.

" Det er viktig for meg at alle elever har en god og trygg skolehverdag hvor de opplever mestring og læring i et sterkt og godt fellesskap. 

I Akademiet og Heltberg har jeg opparbeidet meg mye erfaring med drift av Montessoriskole og friskoler generelt. 

Det er viktig for meg at alle ansatte og elever opplever seg godt ivaretatt og rettferdig behandlet. Jeg er også opptatt av et godt foreldresamarbeid. "

Helene Dahlman

 

Utdanning

Master i bioinformatikk og anvendt statistikk

Praktisk-pedagogisk utdanning

Montessoriutdanning igjennom Waterpark og NAMTA

Arbeidserfaring

2010-2011      Rådgiver, administrasjon og lektor i realfag ved Akademiet Privatistskole
2011-2013      Studierektor ved Akademiet Nettstudier
2013-2016      Pedagogisk leder med undervisning ved Heltberg Private Gymnas Drammen
2016-2018      Daglig leder og rektor ved Heltberg barne- og ungdomsskole Drammen
2018-2020      Yrkesfagmotivator, suksesspådriver og int. koordinator ved Åssiden vgs