Du er her: Heltberg  /  Aktuelt  /  Toppidrett – Treårig løp

Toppidrett – Treårig løp

Treårig løp for deg som ønsker å kombinere idrett og utdanning. Har du lyst til å holde alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter? Da kan Studiespesialisering med Toppidrett over tre år være det rette for deg!

 

STUDIESPESIALISERING MED TOPPIDRETT

Som elev på dette utdanningsprogrammet følger du vanlige læreplaner for Studiespesialisering, og i tett samarbeid med skolens koordinator og din idrettsklubb tilrettelegges trening og undervisning slik at du får størst mulig utbytte av både idrett og utdanning.

Du har samme programfagtilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi.

Det er en trend at stadig flere velger studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette utdanningsløpet gir deg det bredeste grunnlaget for videre studier på høgskole og universitet, og alt etter hvilke programområde og hvilke programfag du velger vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

TOPPIDRETT - TREÅRIG LØP
For elever som følger utdanningsprogrammet Studiespesialisering med Toppidrett er faget Toppidrett obligatorisk på alle trinn. Faget har en årsramme på 140 timer og er inndelt i hovedområdene Treningsplanlegging, Basistrening og Ferdighetsutvikling.

PROGRAMFAG
Du har samme programfagstilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi. Dette utdanningsløpet gir deg det bredeste grunnlaget for videre studier på høgskole og universitet, og alt etter hvilke programområde og hvilke programfag du velger vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

VG1

FELLESFAG

113     Norsk
56 Kroppsøving
113     Fremmedspråk,
nivå I eller II
140     Engelsk
140     Matematikk,
praktisk eller teoretisk
140     Naturfag
56      Geografi
84      Samfunnsfag

PROGRAMFAG

140     Toppidrett

VG2

FELLESFAG

113     Norsk
56      Kroppsøving
112     Fremmedspråk,
nivå I eller II
56      Historie
84      Matematikk

PROGRAMFAG

140     Toppidrett
280 Eget programområde
140 Eget eller annet programområde

VG3

FELLESFAG

168     Norsk
56      Kroppsøving
84     Religion
113     Historie

PROGRAMFAG

140     Toppidrett
280 Eget programområde
140 Eget eller annet programområde