Du er her: Heltberg  /  Språk, samfunnsfag og økonomi  /  Markedsføring, entreprenørskap og ledelse

Markedsføring, entreprenørskap og ledelse

Heltberg Private Gymnas Drammen kan du velge Studiespesialisering med programområde International Marketing og Entrepreneurship.

Markedsføring, entreprenørskap og ledelse

Markedsføring, entreprenørskap og ledelse passer for deg som tenker globalt i en digital verden full av nye forretningsmuligheter. 
Er du nysgjerrig på hva det vil si å være en god leder? Eller hvorfor Apple har klart å bli så store som de er? Hva skal egentlig til for å skape en bærekraftig bedrift og arbeidsplasser utfra en god ide? Hvordan påvirkes egentlig du som forbruker? I fremtiden er vi avhengig av innovasjon og verdiskaping slik at vi kan opprettholde vår gode velferd. Mange av spørsmålene over vil elevene få svar på i programfagene markedsføring og ledelse 1 og 2 og Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. Faget markedsføring og ledelse har blant annet til hensikt å gi økt forståelse for hvordan marked, organisasjon og ledelse spiller sammen. I entreprenørskap og bedriftsutvikling, får du utvikle personlige egenskaper og holdninger og få kunnskap og innsikt i hvordan man kan se muligheter og utvikle disse til bærekraftige virksomheter. Du vil ha fag som Markedsføring og ledelse 1 og 2 og Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1. 

Studiespesialisering på Heltberg Private Gymnas

Studiespesialisering består av tre år: VG1, VG2 og VG3.
Velger du Studiespesialisering består det første året VG1, av fellesfag som utgjør 30 timer per uke.
Norsk 4 timer, matematikk (praktisk eller teoretisk) 5 timer, engelsk 5 timer, naturfag 5 timer, fremmedspråk (nivå 1 eller nivå 2) 4 timer, samfunnsfag 3 timer, geografi 2 timer, kroppsøving 2 timer.

Programfag i VG2 og VG3

I VG2 og VG3 kan du på Heltberg Private Gymnas Ullevaal, Bislett og Drammen velge fordypning i programområde Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi.

Heltberg Private Gymnas Ullevaal tilbyr programområdene Businesslinjen og Samfunnsfaglinjen. På Heltberg Private Gymnas Drammen kan du velge Markedsføring, entreprenørskap og ledelse.

Fellesfagene blir i VG2 og VG3 redusert til 15 timer per uke og programfagene utgjør de resterende 15 timene per uke. Programfagene er på 5 timer, dette innebærer at det er 3 programfag på VG2 og VG3. Hvis et av programfagene overlapper med et av fellesfagene vil du ha programfaget fremfor fellesfaget, og får dermed flere programfag. Minst 2 av programfagene må være innen det valgte fagområdet, da du må ha riktig mengde fag i godkjent kombinasjon for å få vitnemål. Programfag i fremmedspråk og realfag gir tilleggspoeng ved opptak til høyskoler og universitet.

Utdanningsprogram tilbys ved følgende skolesteder