Chat with us, powered by LiveChat

Bli med oss til Bad Sachsa!

Leve med hverandre. Lære av hverandre!

Bad Sachsa er en liten landsby i Harz-området i Tyskland, omringet av skog og fjell. Midt i dette vakre landskapet ligger skolen ‘Pädagogium Bad Sachsa’. Dette er en liten internatskole med 320 elever som går på ungdomsskolen og videregående skole. Ca 50 av disse bor på internatet.

Læringsmiljøet på skolen er utrolig bra. Lærere og elever lever tett sammen i skolehverdagen og det er en veldig hyggelig og familiær stemning. Alle spiser varm lunch sammen midt på dagen i kantinen. Undervisningen foregår i små klasser med engasjerte lærere som alltid er villige til å hjelpe elevene.

Skolen er fordelt på flere bygninger rundt en plass, noe som får stedet til å virke som en liten landsby. Her er det skolebygg, internat, sportsplass, kantine, musikk bygg, verksted og det hele er omringet av nydelig natur.

Skolen tilbyr mange idrettsfasiliteter og elever og lærere dyrker sport sammen både i og utenfor skoletiden.
Det er også et rikt musikkmiljø hvor lærere og elever spiller sammen i korps, kor og orkester. Du behøver ikke ha med eget instrument da skolen har masse til utlån.

I fritiden din kan du være sammen med de andre elevene som bor på skolen eller gå inn til byen eller ta toget i 30 minutter til en av de andre nærliggende byene hvor det er kinoer, kjøpesenter og alt det en større by kan tilby.

Som elev på internatet har du eget rom, ferdig møblert, men med rik mulighet til å pynte og gjøre det hjemmehyggelig sånn som du vil ha det det året du bor der. Dere har store fellesrom med hyggelig stue, tv, piano, fitness rom og eget kjøkken hvor dere kan lage mat selv hvis dere ønsker. Det er alltid en voksen ‘hjemme’ på internatet så dere får god oppfølging og har noen å snakke med hvis det er behov. Det er også leksehjelp hver dag.
I helgene tilbys mange aktiviteter hvor internatelevene drar på turer sammen, går på kino sammen, er på teater, osv. Skolen har egen minibuss.

Denne skolen er perfekt for deg hvis du trives i små og trygge omgivelser og vil bli kjent med nye venner fra hele verden!

Bli med oss til Berlin!

Har du lyst til å være en av de tre første elevene vi sender til Berlin?

Et unikt tilbud for skoleåret 2019-20

Freie Schule Anne-Sophie bygger på en pedagogisk ide hvor alle elever tar ansvar for egen læring. En bæredyktig og fremtidsrettet undervisningsform. Elevene kalles ikke elever men partnere.

Zehlendorf er et rolig og trygt område bare 30 minutter fra Berlin sentrum med tog. Du bor i et stille kvarter tett på store, grønne skogsområder – Grunewald, og store sjøer med båter og bryggeliv.

Undervisningen vil foregå både på tysk og engelsk, men her fokuserer vi på at du skal forbedre tyskkunnskapene dine og bli bedre kjent med tysk kultur. Du må ha hatt tysk i minst 4 år.

Freie Schule Anne-Sophie
Som navnet sier er dette en friskole med individuell og tilrettelagt læring i fokus. Som partner ved skolen skal du selv være aktiv og tilrettelegge egen læring, dog innenfor et strukturert program. Skoledagen er lagt opp slik at du både har ‘input’ perioder, hvor lærerne underviser, og egen studietid hvor du selv tilrettelegger det du vil fokusere på. I tillegg er det regelmessig en til en coaching med lærere som støtter og hjelper deg.

Freie Schule Anne-Sophie er for elever fra 1. til 13. klasse, men den er delt slik at barneskolen, ungdomsskolen og videregående er for seg selv. Ungdomsskolen og videregående møtes dog i hverdagen og kan også ha prosjekter på tvers av klassene. Alle elever og lærere spiser sammen på skolen mitt på dagen. Klassene er små og læringsmiljøet er veldig personlig med lærere som setter eleven i fokus.

Skolen er bilingual, slik at det undervises både på tysk og engelsk.

Vertsfamilien din bor i Zehlendorf, som er der skolen ligger, og har sannsynligvis også barn på Freie Schule Anne-Sophie. Ved å bo i en tysk vertsfamilie blir du kjent med den tyske kulturen fra innsiden. Vertsfamilien skal være en trygg base som hjelper og støtter deg gjennom året.

Se mer om skolen her: https://www.freie-schule-anne-sophie.de/en/fsas-berlin/home-fsas-berlin