Chat with us, powered by LiveChat

YORK

“Discovering history at every turn” er gjerne en reiseguides omtale av York, denne byen hvis navn fortsatt er en engelsk hertugtittel. Som utvekslingselev i York får du lære å kjenne denne ærverdige byen mens du bor hos en engelsk familie og går på engelsk skole.

York College ble etablert i 1827 og er en offentlig skole sentralt i York. I September 2007 åpnet det nye York College i Sim Balk Lane sine dører for første gang. Den nye skolen er et moderne engelsk college med mange fasiliteter og den rommer alt fra bibliotek, teater og restaurant til siste generasjons kunstgressbane, spa og frisørsalong.

Mange valgmuligheter - høy kvalitet
YORK COLLEGE er langt mer enn en vanlig videregående skole. Som en av Englands største college har den et vidt spekter av studieretninger. Skolen tilbyr over 40 akad­emiske fag og 80 yrkesfag. Undervisningen holder høy kvalitet hvor lærerne er spesialister på sitt område. Lærerne krever mye av elevene, men er samtidig flinke til å hjelpe og følge opp den enkelte elev med fokus på gode resultater.

Mindre klasser - Tett oppfølging
Skolen har 4000 elever i alderen 16 til 19 år. Det er en travel skole med mye liv i gangene på de 5 etasjene skolen rommer. Selv om York College er større enn de fleste norske skoler, er klassene mindre. Dermed blir det mulighet for mer personlig oppfølging av læreren overfor den enkelte elev.

Heltberg International School har samarbeidet med York College over mange år. Derfor kan vi tilbyr et solid utvekslingsprogram som tar hensyn til de norske utdanning­skrav. De engelske kontaktlærerne er vant til å ha norske elever og vet hva det vil si å være utvekslingselev langt vekk hjemmefra. Det tette samarbeidet mellom York Col­lege og Heltberg gjør også at kommunikasjonen er effektiv og gjennomskuelig. Oppfølgingen av den enkelte elev er personlig og det er lett å handle raskt når det er behov for det.

tim

Tim Crawley er Heltberg Internationals representant i York og er tilgjengelig for deg under hele oppholdet. Tims hovedoppgave er å være til stede for elevene mens de bor i York. Det er han du tar kontakt med hvis det er noe du ønsker å dis­kutere eller noe du trenger hjelp til, det være seg praktiske proble­mer som en laptop som må fikses, bestilling av legetime, tilpasninger på timeplanen, billetter til fotballkamper eller alvorlig hjemlengsel. Tim sier dette om sin erfaring med de norske elevene:

As Heltberg International School UK Student Coordinator, I’ve now met and worked with many young Norwegians on the programme and it is always a delight to watch them grow personally and mature as they meet the challenges a year abroad brings. Part of my role is understanding and supporting the students who find the challenges personally testing and it is always a rich and satisfying process to see them go on and thrive.

I am very proud of what we do and always rewarded by witnessing the transformation of these young people from wide-eyed new arrivals to independent, confident individuals. It opens their eyes and minds to another culture but more importantly to their own capacities and resources. If I have any advice for prospective students it’s this: embrace the difference. The food is different, the teaching is different, the home environment is different, of course, but that’s the point. Be open, be accepting and embrace the difference.

Blir kjent med fagtilbudet på York College.

 

- Med kun 20 elever i hver klasse får lærerne større mu­lighet til å bruke tid på hver enkelt elev. Det har sine  store fordeler. Noen er engstelige for hvordan de skal klare å lære matematikk på et fremmed språk, men vi har tid til å vie litt ekstra tid til de som sliter, og det går overraskende bra! Det overrasker meg også når jeg ser viljen de norske elevene har til å lære og iveren etter å få bra karakterer. Ved inngangen til hvert skoleår blir jeg like forbløffet over hvor ivrige og motiverte de er. Selv føler jeg at vi har litt mindre press i disse timene enn ellers, og vi har tid til å ha det gøy underveis. 

Liz Chapman, kontaktlærer for norske elever og lærer i matematikk