Du er her: Heltberg  /  Heltberg Videregående Skole  /  Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas Molde  /  Toppidrett – treåring utdanning i Molde

Toppidrett – treåring utdanning i Molde

Treårig løp for deg som ønsker å kombinere idrett og utdanning. Har du lyst til å holde alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter? Da kan Studiespesialisering med Toppidrett over tre år være det rette for deg!

Ankerlenke eksempel

STUDIESPESIALISERING MED TOPPIDRETT
Som elev på dette utdanningsprogrammet følger du vanlige læreplaner for Studiespesialisering, og i tett samarbeid med skolens koordinator og din idrettsklubb tilrettelegges trening og undervisning slik at du får størst mulig utbytte av både idrett og utdanning.

Du har samme programfagtilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi.

Det er en trend at stadig flere velger studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette utdanningsløpet gir deg det bredeste grunnlaget for videre studier på høgskole og universitet, og alt etter hvilke programområde og hvilke programfag du velger vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse

TOPPIDRETT - TREÅRIG LØP
For elever som følger utdanningsprogrammet Studiespesialisering med Toppidrett er faget Toppidrett obligatorisk på alle trinn. Faget har en årsramme på 140 timer og er inndelt i hovedområdene Treningsplanlegging, Basistrening og Ferdighetsutvikling.

PROGRAMFAG
Du har samme programfagstilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi. Dette utdanningsløpet gir deg det bredeste grunnlaget for videre studier på høgskole og universitet, og alt etter hvilke programområde og hvilke programfag du velger vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

TREÅRIG STUDIEFORBEREDENDE LØP

Vi strekker oss langt for at våre elever skal få frem det beste i seg selv, faglig og sportslig, og være best mulig forberedt for videre studier

VI TILBYR BLANT ANNET

 • Trårig løp hvor elevene kan velge om de vil ha generell eller spesiell studiekompetanse (velge realfagsfordypning eller språk, samfunnsfag og økonomi).
 • Elevene kan kombinere toppidrett med alle andre fag/blokker som skolen tilbyr på studiespesialisering.
 • Elevene vil slik få mulighet til å velge fag som gir alle de fremtidige utdanningsmulighetene de ønsker seg, og samtidig ha rom for å satse på idretten sin.
 • Elevene gjennomfører videregående skole på normert tid (tre år), selv i kombinasjon med idretten sin.
 • Mulighet for nettstøttet undervisning innen sentrale fagområder ved fravær fra skolen knyttet til deltakelse i konkurranser, idrettsarrangementer, treningssamlinger eller lignende.
 • Tilrettelegging/koordinering av undervisning og trening/idrett i samarbeid med skolens koordinator og din idrettsklubb.
 • Flere ukentlige treningsøkter
 • Dyktige og engasjerte lærer og trenere/instruktører
 • Akademiet Heltberg Toppidrett følger offentlig læreplan og våre elever har samme rettigheter til stipend og lån, skoleskyss, rådgivning og helsetjenester.
 • Akademiet Heltberg Toppidrett er en av landets mest moderne og nytenkende skoler, og er godt utstyrt.
 • Vi har en effektiv og inkluderende studieform. Hver elev disponerer sin egen bærbare Mac.

VELKOMMEN!

Akademiet VGS Molde tilbyr utdanningsprogrammene Medier og kommunikasjon, Påbygging til generell studiekompetanse, Studiespesialisering ordinært løp og Studiespesialisering med juss, teknologi og forskning eller internasjonalt fokus.
Ved Akademiet skal det være en kultur for læring, det skal være kult å jobbe og det skal være populært å være god. Dette betyr ikke at alle behøver å være like gode i alt, men vi skal sørge for godt læringsmiljø.

Våre elever fremhever nettopp godt læringsmiljø som en av de mest positive faktorene ved å gå på Akademiet. I tillegg fremhever elevene at lærerne er lett tilgjengelige og at de får hjelp til de oppgavene og spørsmålene de har.

Det skal være lett å trives på Akademiet VGS Molde. Her skal alle føle trygghet, respekt og engasjement. Vi ønsker å møte alle elever på en personlig og inkluderende måte. Vi har et ungt og engasjert lærerkollegium, som er villig til å gi det lille ekstra som skal til for å oppfylle nettopp dette.