Hva skjer

Les mer om siste nytt hos Akademiet Heltberg Ålesund

Les mer

Praktisk info

Hvordan vi driver skole - vedtekter, ordensreglement, eksamen, årshjul, søknadsprosedyre og mer finner du på Akademiet Ålesunds nettsider.

Les mer 

Kontakt oss

Finn ut om vi har skolen du skal velge

Les mer

Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas

Treårig løp for deg som ønsker å kombinere idrett og utdanning. Har du lyst til å holde alle dører åpne, både når det gjelder dine sportslige prestasjoner og karrieremuligheter? Da kan Studiespesialisering med Toppidrett over tre år være det rette for deg!

STUDIESPESIALISERING MED TOPPIDRETT
Som elev på dette utdanningsprogrammet følger du vanlige læreplaner for Studiespesialisering, og i tett samarbeid med skolens koordinator og din idrettsklubb tilrettelegges trening og undervisning slik at du får størst mulig utbytte av både idrett og utdanning.

Du har samme programfagtilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi.

Det er en trend at stadig flere velger studiespesialiserende utdanningsprogram. Dette utdanningsløpet gir deg det bredeste grunnlaget for videre studier på høgskole og universitet, og alt etter hvilke programområde og hvilke programfag du velger vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse

TOPPIDRETT - TREÅRIG LØP
For elever som følger utdanningsprogrammet Studiespesialisering med Toppidrett er faget Toppidrett obligatorisk på alle trinn. Faget har en årsramme på 140 timer og er inndelt i hovedområdene Treningsplanlegging, Basistrening og Ferdighetsutvikling.

PROGRAMFAG
Du har samme programfagstilbud og valgmuligheter som andre elever når du på VG2 og VG3 skal fordype deg i Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi. Dette utdanningsløpet gir deg det bredeste grunnlaget for videre studier på høgskole og universitet, og alt etter hvilke programområde og hvilke programfag du velger vil du kunne oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

Treårig studieforberedende løp

Vi strekker oss langt for at våre elever skal få frem det beste i seg selv, faglig og sportslig, og være best mulig forberedt for videre studier

VI TILBYR BLANT ANNET

 • Trårig løp hvor elevene kan velge om de vil ha generell eller spesiell studiekompetanse (velge realfagsfordypning eller språk, samfunnsfag og økonomi).
 • Elevene kan kombinere toppidrett med alle andre fag/blokker som skolen tilbyr på studiespesialisering.
 • Elevene vil slik få mulighet til å velge fag som gir alle de fremtidige utdanningsmulighetene de ønsker seg, og samtidig ha rom for å satse på idretten sin.
 • Elevene gjennomfører videregående skole på normert tid (tre år), selv i kombinasjon med idretten sin.
 • Mulighet for nettstøttet undervisning innen sentrale fagområder ved fravær fra skolen knyttet til deltakelse i konkurranser, idrettsarrangementer, treningssamlinger eller lignende.
 • Tilrettelegging/koordinering av undervisning og trening/idrett i samarbeid med skolens koordinator og din idrettsklubb.
 • Flere ukentlige treningsøkter
 • Dyktige og engasjerte lærer og trenere/instruktører
 • Akademiet Heltberg Toppidrett følger offentlig læreplan og våre elever har samme rettigheter til stipend og lån, skoleskyss, rådgivning og helsetjenester.
 • Akademiet Heltberg Toppidrett er en av landets mest moderne og nytenkende skoler, og er godt utstyrt.
 • Vi har en effektiv og inkluderende studieform. Hver elev disponerer sin egen bærbare Mac.

Velkommen!

Akademiet VGS Ålesund ligger idyllisk til ved sjøkanten i sentrum av byen. Her har du utsikt over byen, havna og øyene rundt. Skolen er sentralt plassert i forhold til kommunikasjon med buss og hurtigbåt, og bibliotek, rådhus og museer finnes bare et steinkast unna.
Vi er opptatt av kvalitet og yter det lille ekstra for våre elever. Dette viser seg også på Utdanningsdirektoratets elevundersøkelse, som for tredje år på rad plasserer Akademiet Ålesund helt i toppen sammenlignet med de andre videregående skolene i Ålesund.

Skolen inneholder alle de fasiliteter en moderne skole bør ha; flotte klasserom, grupperom og auditorium, bærbare Mac’er, smartboard, nøkkelkort og annet utstyr som legger forholdene til rette for en nytenkende og fremtidsrettet skole. I tillegg er vrimleareal, fellesområder og kantine utformet for å fremme sosiale aktiviteter og trivsel.

Det skal være lett å trives hos oss. Vi vil at alle elever skal synes og ikke forsvinne i mengden. Alle skal føle trygghet, respekt og engasjement. Vi ønsker å møte alle elever på en personlig og inkluderende måte. Dette jobber vi med hver dag, og slik skapes også et godt læringsmiljø. Våre lærere er opptatt av å gi et tilrettelagt undervisningsopplegg for alle våre elever. De er engasjerte og faglig dyktige, de deltar aktivt i elevenes skolehverdag og har fokus på faglig utfordring og sosial trivsel. Læringen foregår både i og utenfor skolens lokaler.

Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas

Default value